Lie Helse og Opplæringstun

Verifisert medlem av Inn på Tunet

Lie Helse og Opplæringstun ligger i Elverum kommune cirka 8 kilometer utenfor Elverum sentrum. Gården drives av en familie på fem, med ulike interesser som de ønsker å dele med dere når dere kommer på besøk. De har 16 alpakka, to minishetlandsponnier, to kaniner, tre hunder og en katt. Planen er at de skal utvide med litt flere dyrearter de neste årene. 

Slik at dere kjenner dyrene litt før dere kommer ønsker de å gjøre en liten presentasjon. Ponniene er veldig glad i å bli børstet og stelt med. De blir gjerne med på en tur, og Ezmeralda (den ene ponnien) kan masse triks hun gjerne vil vise. Alpakkaene kommer alle for å hilse på når det kommer besøk. Gordon og Lucky leder som regel flokken og passer på å stå først for å få mest oppmerksomhet. Kaninene Anna og Elsa er veldig kosete og elsker å bli stelt med. Hundene våre elsker kos, og de vil veldig gjerne lære litt triks. Det er rasen Bichon Havanese som lærer lett og liker å drive med Agulilty. Kommer det barn på gården blir katten Leon kjempeglad og møter opp. Desto yngre desto bedre synes Leon da han er veldig glad i oppmerksomhet fra barn.

De har ulike aktiviteter de driver med på gården. Det er blant annet stell og foring av dyrene, lage kjøkkenhage, snekkerprosjekter, lage ting med alpakkafiberen, plukke ting i naturen og hagen vi lager mat av, mekke bil etc. De har mange muligheter og sammen finner man noe alle har lyst til å gjøre. De har også en seter i tilknytning til gården de kan dra til, samt en grillplass med klatrepark rett ved som fritt kan brukes.

I dag har de åpen møteplass for barn/ungdom i alderen 10 -16 år en dag i uken og helgebesøk med overnatting. De ønsker også å tilby aktivitetsdager for ulike grupper som ønsker det. Har du et ønske om et tilbud så ta gjerne kontakt. 

Gårdsinformasjon

Adresse

Hagarovegen 114, 2406 Elverum

Fylke

Innlandet

Kommune

Elverum kommune