Fosli Gård

Verifisert medlem av Inn på Tunet

Foslia Gård ligger ca 4 km fra Hommelvik sentrum, på en høyde med fin utsikt over bygda. Det er 500 meter fra fylkesvegen, og kort vei til både Trondheim og Stjørdal. På Fosli gård er det lokaler ute på låven for aktiviteter, lunsj og pauserom, og toalett tilgjengelig. I tillegg er det et område med bålpanne og sitteplasser under tuntreet ute. De har kyr, okser, kalver, hester,  kaniner og hund på gården.

De tilbyr alt fra fjøsstell, kos og tid med kalver og kyr, tur eller stell av hund, stell, kos og egginnsamling med hønene, turer, bading, fisking, praktiske oppgaver med snekring, beitepussing, kappe småskog med ryddesag, skogsarbeid, skogplanting, matlaging med for eksempel det dyrene produserer( kjøtt, melk, egg), mekking, reparasjoner, båltenning, maling, rydding, kosting, vedarbeid, lek (stort lekeområde med sklie, sandkasse, dissestativ, lekestue, fotballbane, ake muligheter på vinteren (det bygges akebakke ved gården, badminton, trampoline, ski ). Pause med tegnesaker, perling, kortspill, brettspill, vaffelsteking, og sosialt hører med. De tilbyr leksehjelp, da de allerede har tilbudet pr dd på gården. De har også gårdshagen med kjøkkenhage og diverse vekster, frukt og bær, og muligheter for den enkelte å produsere sine egne grønnsaker og blomster. Telt og lavvo samt skogshytte har de også.

Oppgavene skal gi mestring, utvikling og trivsel. Aktivitetene i tjenestetilbudet er knyttet opp til gården, dyrene, livet og arbeidet der.

Gårdens husfrue er Siv Kristin Fosli. Hun er utdannet eiendomsmegler, ex.phil, ex.fac, årsstudium i historie, avdelinger jus, koordinatorskole. Hun har jobbet som støttekontakt for Malvik Kommune med flere brukere over flere år i tillegg til at hun har jobbet på Malvik sykehjem med eldre og demente i fire år. 16 års erfaring fra bygge- og eiendomsbransjen. Driver i dag Foslia Gård med melk og kjøttproduksjon og er enormt glad i dyr, og mennesker! Har vært skolehjelp for familie med seks barn i to år, og leksehjelp via barnevernet en ettermiddag i uka. Har avlastning for barnevernet med flere tiltak, og har tatt pridekurset for familepårørende. Hun har to skjønne barn og er gift med;

Storbonden er Tor Arne Fosli. Han er utdannet i transportfaget, har drevet eget firma i flere år, og driver Foslia Gård sammen med Siv Kristin og svigerforeldrene med melk- og kjøttproduksjon. Tor Arne er flink med motorer og maskiner, og ikke minst folk. Han er leksehjelp for barnevernet og har avlastning på helg med flere tiltak. Tor Arne har også tatt pridekurs for familiepårørende. Tor Arne er direkte, arbeidssom og flink med barn. Han har mange kurs og ansvarsområder i fra tidligere erfaringer med HMS, verneombud osv.

Ole Esten Fosli bor i kårhuset på gården og er far til Siv Kristin Fosli. Han er utdannet agronom og innenfor militæret, har jobbet med salg og montasje av landbruksutstyr og har drevet Foslia over mange tiår med melk, storfekjøtt og gris. Ole Esten er en mutikunstner som lager praktiske løsninger av de vi måtte ha av materialer for bruk til gården, er veldig glad i folk og sosial, og har alltid mye å fortelle. Han har pridekurs og har vært fosterhjem over flere år. Han kan mye og er flink til å lære bort og inkludere og la dem få prøve selv. Ole Esten og Heidi har hatt mange barn og ungdom på avlastning og arbeidstrening siden 80-tallet.

Heidi Fosli bor også i kårhuset på gården, mor til Siv Kristin Fosli. Hun er utdannet hjelpepleier, og har jobbet innenfor eldreomsorg i mange tiår. Heidi har stor omsorg for alle som er innom oss, og alle får seg noe å spise og en prat med henne (og så hender det seg at de får tovet votter eller lugger med seg hjem). Heidi har vært støttekontakt i flere tiltak for Malvik kommune, og fosterhjem over flere år. Heidi har pridekurs, og mange andre relevante kurs innenfor helse og omsorg. Ole Esten og Heidi har hatt mange barn og ungdom på avlastning og arbeidstrening siden 80-tallet. Heidi er flink med håndarbeid, matlaging og utfører ting kjapt.

Barna på gården er Alfred og Sanne, snart 5 og 15 år. De går på barnehage og skole i det daglige, og er vant med dyrene og de daglig gjøremålene og deltar ofte i stell og kos når de har muligheter for det.

Gårdsinformasjon

Adresse

Selbuvegen 460, 7550 Hommelvik

Fylke

Trøndelag

Kommune

Malvik kommune