Bjerkli Gaard

Verifisert medlem av Inn på Tunet

Bjerkli Gaard ligger midt i skogen nord i Trysil på Slettås. Ettersom skogen er utenfor inngangsdøren blir den flittig brukt. De har naturstier som både går til et vann hvor vi både padler med kano og fisker. Bærbusker blir plukket og er det noe igjen når vi kommer tilbake lager vi syltetøy. Vi bruker også de fine stiene til rideturer. Ellers er det ikke langt til fjellet og de tar av og til en svipptur innom andre gårder på turene våres. På disse turene har de vært på sæterbesøk, sett på melking av kyr og medfølgende fisketurer. Og mat, det lager de sammen. 

På gården er det også mange dyr som skal stelles, koses og passes på. Her er både hest, alpakka, geiter, høner, ender, marsvin, chinchilla, kalkun og minigris. 

Gården eies og drives av Kathrin Svehaugen, født i 2000. Hun har bestandig hatt ett godt øye til dyr, og begynte å jobbe fast som avløser i en alder av 13 år. I dag er hun ferdig utdannet agronom med fordypning i friluftsliv og næring.

 For tiden studerer hun ved fagskolen innlandet i faget «Dyreassisterte aktiviteter – samspill med dyr for økt mestring og livskvalitet» ved siden av jobb utenom gården. 

Friluftsliv er den store hobbyen. Da hun flyttet til Trysil våren 2020 fra familiebruket på Løten, kom drømmen om å kjøpe bruk i Trysil fort snikene. Drømmen om ha friluftslivet rett utenfor egen dør ble virkelighet vinteren 2021. 

Kathrin har også arbeidserfaring som støttekontakt for barn og unge.

  «Det å få jobbe med mennesker med ulike behov er den mest meningsfulle arbeidsdagen jeg har» 

Svehaugen Bjerkli Gard er ny som Inn på tunet gård, men det er blitt avholdt feriecamper i to 

år med gode tilbakemeldinger. Campene har hatt hovedfokus på både gårdsliv og friluftsliv der alle barn og unge vil få en praktisk læringsarena både gjennom dyr, stell og teambuilding. 

Vennskap, samarbeid og trivsel står i fokus.

Gårdsinformasjon

Adresse

Tøråsvegen 346, 2432 Slettås

Fylke

Innlandet

Kommune

Trysil